Carns i Embotits
Les carns i embotits de la Garrotxa són uns dels productes més apreciats. Des del piumoc fins a la llangonissa o el fuet, a Delit els trobareu tots.
A la brasa, a la planxa o en un estofat: les carns de la Garrotxa són excel·lents!
La Garrotxa és una comarca molt coneguda per la producció d’embotits i carns. S’elaboren fuets, llonganisses, botifarres i altres productes com a resultat de la cria de vaques, porcs, pollastres, xais, conills… Estan elaborats de forma artesanal, sense additius ni conservants; els embotits i carns de la Garrotxa són productes que no falten en la gastronomia de qualitat de la comarca. Trobareu molts productors de carns i embotits de qualitat, a la Garrotxa. Feu un cop d’ull més avall per descobrir-los, juntament amb els comerços on els podeu comprar.
Sabeu quina diferència hi ha entre els embotits més típics de la Garrotxa? El més conegut sens dubte és el fuet, llarg i prim. També és molt apreciada la seva cosina germana, la secallona, que sovint es talla al biaix. De botifarres en sabem un munt i en tenim de tots colors i gustos! Botifarra negra, botifarra blanca, botifarra d’ou i també botifarra de perol o esparracada. Però a la Garrotxa de la botifarra en diem més aviat paltruc o bull.
Us animem a entrar en una de les tantes botigues d’embotits de la Garrotxa i comprar l’embotit que més de gust us vingui. Mengeu-lo amb Delit!