Com combatre el fred amb productes locals?

Tot i que sembla que els plats de cullera estan especialment reservats per als dies més freds de l’hivern, el canvi climàtic farà que cada vegada tinguem menys oportunitats per  gaudir-los, i això seria una autèntica llàstima, no només per al nostre paladar, sinó també pel que representen en la gastronomia catalana. Et deixem idees d’alguns plats per combatre el fred amb productes locals!

Es tracta de plats més consistents, que estan hores al foc fent xup-xup, són els típics guisats de l’àvia (o de la Thermomix, siguem realistes!) acompanyats d’aquella salseta tan bona on sucaríem mitja barra de pa…

Aquí us deixem unes quantes recomanacions, autèntics platillos tradicionals fets amb productes garrotxins que, a part de la gana, treuen “la” fred. Tingueu en compte que perquè el resultat final sigui òptim és recomanable utilitzar productes frescos i de qualitat i, si són de proximitat, molt millor! Així doncs, al final de l’article també us deixem unes quantes recomanacions de productors locals per tal que el resultat final sigui per llepar-se’n els dits!

Peus de porc amb naps negres

Hi ha alguna cosa més garrotxina que el porc? Si, a més a més, el combinem amb un altre producte típic de l’hivern com són els naps negres… tenim el resultat perfecte!

Pilotilles de mantellina

Mandonguilles típiques de la comarca que es poden menjar fregides o amb salseta. Es poden acompanyar amb qualsevol cosa, però la veritat és que els fesols hi combinen la mar de bé.

Patates d’Olot

Un clàssic entre els clàssics i un encert assegurat: rossetes i cruixents per fora i saboroses i meloses per dins.

Fesols amb botifarra de perol

Plat tan senzill com efectiu i nostrat! Quan tingueu la recepta a punt i emplatada podeu ratllar-hi una mica de tòfona per sobre per acabar de donar-hi un puntet extra de sabor.

Llenties estofades

Un bon plat fondo de llenties (pardines, que no cal posar-les en remull el dia abans) amb patatones, cebeta i xoriç, i ja pot baixar la temperatura ja!

Peus de xai amb pebrots

Un altre platillo dels de fer xup-xup que, acompanyat d’unes patates fregides, es posa directament al moll de l’os.

Plats amb farro

Caldo amb farro / farinetes de farro, es tracta de plats molt senzills, fins i tot podrien semblar d’una altra època, però són molt bons, saludables i de proximitat!

Aquests són només uns quants suggeriments. Consulteu la secció “productors” per descobrir l’ampli ventall d’explotacions que treballen les matèries primeres per a l’elaboració dels plats més típics de la gastronomia garrotxina.

Data publicació: 18 de març de 2024Categories: Blog