La recepta de les patates d’Olot, pas a pas

INGREDIENTS

  • Carn de vedella de primera qualitat
  • Patates de la varietat del Kennebec
  • Caldo ben bo

La recepta de les patates de la Deu, conegudes arreu com a les patates d’Olot, és una de les receptes més típiques de la Garrotxa. Us animem a provar de fer-les a casa. Tingueu present que l’èxit està més que assegurat!

PREPARACIÓ

PEL FARCIT

  1. Tallar la carn a daus i daurar-la.
  2. Afegir la ceba, un raig de conyac i raig altre de vi.
  3. Quan l’alcohol s’hagi evaporat, ratllar-hi el tomàquet.
  4. 10 min després afegir-hi el caldo.
  5. Quan hagi reduït, retirar del foc i triturar.
  6. Deixar-lo reposar a la nevera durant tot un dia.

PER LES PATATES

  1. Tallar les patates amb una mandolina.
  2. Fregir les làmines de patata individualment fins que agafin color, sense que arribin a estar daurades, i retirar del foc.
  3. Agafar el farcit, posar-lo entre dues patates semi-fregides i moldejar fins donar-li la forma.
  4. Aixefar la vora amb els dit i segellar amb ou.
  5. Acabar de cuinar-les amb un toc de fregidora i servir.

Recepta patates d’Olot pas a pas

Via “El Comidista

UNA RECEPTA ORIGINAL DEL

Restaurant la Deu

TOTES LES RECEPTES DE LA GARROTXA →
Data publicació: 5 de setembre de 2022Categories: ReceptesTags: ,