Begudes (vi, cervesa i licors)
Ratafia Russet
Productor de ratafia de la Garrotxa
Des del 1903, a Olot es produeix una de les ratafies amb més renom de Catalunya: Ratafia Russet. Aquesta empresa familiar, amb una llarga trajectòria en la meticulosa elaboració d’un producte que forma part de la tradició catalana, ha traspassat coneixements a les generacions següents, que mantenen l’artesania del producte i fins i tot n’han millorat la recepta. La Ratafia Russet és la més coneguda i popular dins i fora de la Garrotxa, i es pot trobar a la majoria de comerços i restaurants de la comarca. Però si voleu gaudir en primera persona del procés d’elaboració, podeu visitar l’obrador situat al centre d’Olot, que disposa també d’un petit comerç on adquirir els licors i vins catalans tradicionals. Si alguna cosa destaca de la Ratafia Russet és el potent regust a nous verdes i l’aroma que impregna el licor després d’envellir durant 5 mesos en bota.
Articles del blog
Torradetes de Santa Teresa “torrija” de tortell d’Olot amb gelat de ratafia Russet
Una recepta del Restaurant la Quinta Justa
El Fajol: el superaliment de la Garrotxa
El fajol és un superaliment que cal incloure a la nostra dieta. I si encara no ho heu fet, us convé seguir llegint per descobrir perquè! Estem segurs que quan acabeu de llegir, anireu a buscar gra de fajol per cuinar-lo a casa un dia d’aquests. Tan segurs com el fajol a Olot!