Menjars per emportar fets com a casa
Escalfar, menjar i gaudir: solucions ràpides, còmodes i boníssimes!
Sovint, el dia a dia se’ns menja i no tenim temps per a res. La feina, els fills, les compres, el gimnàs, les classes d’anglès, els desplaçaments amunt i avall per atrapar totes les extraescolars de la mainada, els partits de pàdel, el club de lectura i altres obligacions o distraccions vàries no ens deixen temps ni tan sols per preparar-nos un àpat mínimament decent.
En d’altres casos, per horaris, ens veiem obligats a menjar fora de casa o a la feina i, si no es vol o no es pot anar de restaurant cada dia, toca preparar-se el tàper mentre fem el sopar el dia abans o tan bon punt ens llevem al matí, amb el risc d’acabar menjant gairebé sempre el mateix perquè és fàcil i ràpid de preparar.
Fins i tot, hi ha vegades que ens emboliquem a convidar amics o família a menjar a casa mentre pensem “quan prepararé el menjar per a tota aquesta gent?”, si volem oferir-los alguna cosa més que el típic pa amb tomata i embotit, que ja sabem que sempre fa patxoca.
Per sort, cada vegada hi ha més opcions que ens poden ajudar a solucionar aquest problema i la veritat és que cada vegada són més bones i donen més bon resultat. A continuació, us deixem un llistat de les millors propostes de menjars per emportar perquè només us l’hagueu d’escalfar, menjar i gaudir-ne. Preneu-ne nota, perquè un dia o altre segur que us faran servei!
A poc a poquet van ampliant la seva producció artesana de canelons de carn de rostit, de patates d’Olot farcides de carn o de brandada de bacallà, de croquetes (ara ja en tenen fins a 7 varietats diferents!) i de brandada de bacallà. A més, des de fa poc, s’han estrenat amb una recepta de macarrons i una altra de trinxat amb botifarra negra que tenen molt bona pinta. Cal destacar que en aquest obrador donen suport als productors de la comarca i utilitzen productes locals frescos i de qualitat. És per tot això que no sabríem dir-vos si els seus menjars per emportar són divins o són un pecat!
El producte estrella són els llegums cuits. I quin llegums! Quan els tasteu podreu comprovar que no tenen res a veure amb com queden quan els cuinem a casa! En tenen de tots tipus: cigrons, mongetes, llenties, fesols de l’ull negre (també coneguts com a mongets o banyolins) i, fins i tot, d’altres llegums més desconeguts o exòtics, com la llentia caviar, petitona i ben negra, o l’azuki, de color vermell i d’origen oriental. A banda dels llegums, també ofereixen altres propostes com amanides d’arròs, ensalada russa, quinoa reial o cuscús, tot cuit i a punt per emportar i menjar!
La seva especialitat són les patates farcides. En tenen fins a 7 classes diferents, que inclouen sabors tan innovadors com el de magret d’ànec i foie, el de formatge de cabra i ceba caramel·litzada o el de formatge de cabra i espinacs, que aportaran varietat i un toc gurmet a la nostra taula o al nostre tàper. A part de les patates, també treballen altres menjars per emportar com les bombes de carn picants, els canelons artesans de bolets o de carn i els canelons arrebossats. Sí, sí, heu llegit bé, canelons arrebossats! Els heu tastat mai? I doncs, què espereu?
A Menja’m disposen d’horta pròpia de fruita i verdura fresca que cultiven de manera ecològica i que utilitzen per fer les receptes tradicionals de cuina catalana que comercialitzen. Així doncs, podreu gaudir endur-vos menjars per emportar tan típics com un bon estofat de vedella, unes cuixetes de pollastre amb xampinyons, una fideuada o un bon puré de patata casolà. També ofereixen alguna opció vegana i apta per a celíacs, com per exemple l’amagatall de verdures, que és com una patata d’Olot, però en comptes d’estar farcida de carn, el farcit és de llegums, xampinyons i verdures. Què? Què me’n dieu, d’això?
L’autèntic sabor de la pasta fresca italiana a la vostra cuina! En aquest cas teniu dues opcions: podeu endur-vos la pasta cuita amb la seva salsa a punt per menjar o podeu escollir qualsevol de les varietats de pasta que hi trobareu (curta, llarga, farcida…) i coure-la en 2 minuts a casa per acabar-la al vostre gust. Si no sou gaire de pasta, de canelons o de lasanya, podeu decantar-vos per qualsevol varietat de croquetes (són totes boníssimes), per una pizza o per una focaccia artesanes. Podeu acabar el menú triant entre les delicioses postres italianes d’elaboració pròpia. Mamma mia, que bo que és tot!
Finalment, no hem d’oblidar-nos dels establiments que preparen menjars per emportar. Preparen els diferents plats com si els féssim nosaltres a casa, però en comptes de cuinar per a 4 cuinen per a 40! És una molt bona opció si no tenim temps o no sabem cuinar, si no volem embrutir la cuina o si volem menjar-nos un estofat o una sèpia amb pèsols sense haver d’invertir hores a la cuina. Podeu provar Can Mulleras o La Cuineta, tots dos són molt cèntrics i ofereixen una gran varietat de propostes, tantes que, a vegades, costa decidir-se i tot!
Que us venen més de gust uns llegums que només s’hagin d’escalfar? Doncs acosteu-vos al Fesolaire petit. A l’altre costat de taulell hi trobareu varietat al punt just de cocció i un somriure!
Ja ho veieu, menjar preparat no necessàriament implica aliments processats poc saludables, simplement s’han de conèixer les opcions i triar bé. Bon profit a tothom!