Cuina Volcànica
La cuina més autèntica a la Garrotxa
El compromís amb el territori, la recuperació del producte autòcton amb identitat pròpia, la recerca de noves tendències per a productes que sovint havien caigut en desús, són alguns dels valors que defineixen al col·lectiu de Cuina Volcànica. A més a més, hi ha les particularitats del territori, la Garrotxa és terra de volcans i de valls, amb un clima molt característic, i això aporta unes qualitats concretes en els productes que s’hi cultiven.
Durant tres dècades s’han dedicat a transformar plats considerats de subsistència, en receptes elaborades.
I també es poden considerar precursors en la recuperació del producte de proximitat, en un moment que no es valoritzava. Van promoure una cuina basada en el producte del territori, creant un vincle entre pagesos, productors i restauradors.
Actualment, la marca Cuina Volcànica està consolidada, això ha ajudat a posicionar la gastronomia de la Garrotxa, en un moment, que hi ha més consciència per la feina ben feta i el producte, i del que significa sostenibilitat, proximitat i saludable.