6 postres refrescants de la Garrotxa per combatre la calor

Fa calor! Fa MOOOOOOLTA calor! És el que té l’estiu. Ens passem tot l’any esperant el bon temps i quan arriba el mes d’agost, sovint, ja no sabem com posar-nos-hi! I és que, per una banda, l’estiu és època de vacances, de bon ambient, de bars i terrasses, de concerts i festivals a l’aire lliure, de fer molta gresca…, però per l’altra, és època de suar, de ventar-se, de no dormir, d’hidratar-se molt i de menjar una mica menys, més lleuger i, sobretot, més fresc.

Una dieta adaptada a aquesta època de l’any, amb productes que es consumeixen a temperatura ambient o freds, com les amanides, l’ensalada russa, l’empedrat, l’hummus o el meló amb pernil, ens ajuden a suportar aquesta calor tan intensa, però… “I per picar entre hores… què podríem menjar?: Xocolata? Es desfà als dits! Brioixeria? Fa una mica de bola! Fruita? Ja n’hem menjat per postres!”.

A l’article més refrescant de l’any us proposem una sèrie de productes lactis elaborats a la comarca que, de ben segur, us ajudaran a passar aquestes calorades sense haver-vos de posar en remull!

Obrim la nevera?

Descobreix els productes lactis més refrescants de la Garrotxa

Recuit i flam

Agrolàctics la Vall d’en Bas és un petit obrador familiar gestionat per mare i fill. Fa una mica més de 2 anys que es van iniciar en el món de la producció artesana de productes lactis. No disposen de bestiar propi, així que compren la llet que utilitzen per a l’elaboració dels seus productes a la comarca; de fet, la compren al mateix poble de la Vall d’en Bas. De tots els productes que elaboren, us aconsellem que tasteu el recuit i el flam de mató o el flam de cafè. Són de traca i mocador!

Agrolàctics la Vall d’en Bas

Postres artesanes de primera qualitat

Delimòs és un taller de pastisseria especialitzat en l’elaboració de Pòtits, postres artesanes de primera qualitat, que la Katiana elabora amb productes de proximitat i molt de carinyo. Hi ha una àmplia varietat de propostes: en aquesta ocasió us recomanem que proveu el Pòtit de tiramisú, el de crema catalana amb figues o els de mousse de brossat amb codony o amb cabell d’àngel. Convé destacar que a més de refrescants, són productes vegetarians, sense gluten i baixos en sucres així que… “Hola calor, adeu remordiments!”.

Delimós

Gelats

Els gelats són els productes estrella, els reis indiscutibles de l’estiu i a La Fageda hi tenen la mà trencada a l’hora de fer-ne. Els elaboren amb la llet de les seves vaques i amb altres ingredients naturals de qualitat, combinació que dona com a resultat un producte cremós, suau i gustós. N’hi ha fins a 6 varietats diferents. Quina us ve de gust tastar primer? Si sou dels que us agraden els gelats amb cucurutxo i no en teniu a casa, una altra opció igualment bona i refrescant són les cremes de xocolata o vainilla. Senzillament delicioses!

la fageda

Suís de llimona o de maduixa

Mas Claperol és una petita explotació familiar activa des de 1982. Tots els seus productes són ecològics, elaborats artesanalment amb la llet de les seves vaques i sense additius. Si visiteu la botiga en línia veureu que disposen d’una amplíssima gamma de productes i que produeixen amb llet de vaca, de cabra i d’ovella. Us recomanem que tasteu el suís de llimona o de maduixa. Si voleu atipar-vos una mica més, llavors heu de tastar el pastís de formatge, que l’any 2023 va ser distingit com el més llarg del món, amb 25 metres de pastís!

mas claperol

Batut casolà

A Mas La Coromina són productors de llet de vaca ecològica. L’opció més simple és, no cal que us ho diguem nosaltres, prendre un got de llet natural ben fresca, però si ens posem una mica més creatius i hi dediquem una estoneta, també podem preparar batuts casolans de fruita, de xocolata o de vainilla, un deliciós cafè frappé o frappuccino que ens transporti a alguna illa del Mediterrani o una llet merengada amb canyella en pols que ens transportarà directament a alguna tarda d’estiu de la nostra infància.

mas la coromina

Iogurt ecològic i  mató

Mas Molí del Perer és una explotació de la Vall d’en Bas gestionada per una família molt jove. Venen la llet de les seves vaques a un altre productor i amb la que els sobra elaboren formatges i altres productes lactis a l’obrador que tenen dins la mateixa finca. La producció és més aviat reduïda i amb poques referències, sinònim de producció artesana molt cuidada. Us convidem a tastar tant el iogurt ecològic com el mató, també ecològic. Ja veureu, un autèntic regal per al paladar i per als sentits!

Mas el molí del perer

El ventall d’opcions és molt ampli i nosaltres només ens hem centrat amb les més populars i de Km 0! Bon profit!

Data publicació: 26 d'agost de 2024Categories: Blog