Formatges i làctics
La Xiquella
Productor de formatges de la Garrotxa
La Xiquella és un petit obrador d’elaboració de formatges situat a la Vall d’en Bas. Cada setmana, l’Oriol elabora, de manera tradicional, formatges amb llet crua de vaca i d’ovella. La Xiquella elabora set formatges diferents aptes per a tots els paladars:
El Manyac: formatge tou de pell florida, elaborat amb llet crua de vaca.
El Xiroi: formatge madurat, elaborat amb llet crua de vaca.
El Basalt: formatge madurat, elaborat amb llet crua de vaca i rentat amb cervesa negra.
Saüll: formatge de pasta cuita, elaborat amb llet crua de vaca.
Cofat: formatge madurat, elaborat amb llet crua d’ovella.
Murri: formatge tou de pell florida, elaborat amb llet crua d’ovella.
Blau: formatge blau, elaborat amb llet crua d’ovella.
Articles del blog
6 formatges de la Garrotxa que hauries de tastar
Feu com l'Isabel de Mas la Coromina i oloreu, tasteu i degusteu els formatges de la Garrotxa. Us presentem els productors e la Garrotxa i obradors on s'elaboraden els formatges de forma artesanal i amb molt de delit.
El Fajol: el superaliment de la Garrotxa
El fajol és un superaliment que cal incloure a la nostra dieta. I si encara no ho heu fet, us convé seguir llegint per descobrir perquè! Estem segurs que quan acabeu de llegir, anireu a buscar gra de fajol per cuinar-lo a casa un dia d’aquests. Tan segurs com el fajol a Olot!
Experiències gastronòmiques per regalar
Us proposem 5 experiències gastronòmiques per regalar. Són totes elles idees de regals per a gourmets a qui els hi agradi cuinar i/o menjar bé.
Delit per les coses ben fetes
La Xiquella ha aconseguit els següents distintius de qualitat
És membre de
La Xiquella és membre de les següents associacions i grups
- TurismeGarrotxa
- Associació Hostalatge de la Garrotxa (AHLG)
- Associació Turisme i Comerç Vall d’en Bas