On comprar les millors postres de Nadal a la Garrotxa
Tió, tió, caga TORRÓ, d’aquell tan bo…!
Un any més, ja tornem a tenir el Nadal aquí! I, com sempre, a banda de regals i xerinola, aquestes dates venen carregades de productes típics, sobretot pel que fa als menjars i, especialment, de postres. Cada vegada n’hi ha més: torrons de mil i un gustos i formes, neules, tortells de Reis i polvorons comparteixen protagonisme amb postres de Nadal originaris d’altres països, com el panettone italià, totalment instaurat a les nostres contrades, el tronc de Nadal o tronc de Cap d’Any, inspirats en el Bûche de Noël dels països de parla francesa, o les galetes de Nadal, tan típiques del països nòrdics.
Per molt copiosos que siguin els àpats de Nadal, tots ens guardem un raconet a l’estómac per rematar-los amb unes bones postres i una copeta de cava. Què us sembla si fem una repassada per les especialitats en postres de Nadal dels elaboradors garrotxins?
El panettone de la fleca Descamps és un dels més aclamats de la comarca. L’elaboren de manera artesanal, seguint fidelment la recepta original italiana. Sabíeu que quan els treuen del forn els posen a refredar de cap per avall? D’aquesta manera es manté el volum i l’esponjositat de la molla, i per això fan tan bona pinta!
I per celebrar el dia més màgic de l’any… tortell de Reis! Calculeu quants sereu a dinar i encarregueu-lo o us quedareu sense. Mireu quin goig que fan!
Recordeu que els podeu trobar a tocar de la plaça Major de Besalú i al mercat d’Olot.
Per a nosaltres la pastisseria Callís és sinònim d’una àmplia varietat de torrons. En tenen de gustos més tradicionals i d’altres més innovadors. Nosaltres us recomanem que poseu especial atenció al de praliné amb festucs, al de gianduja o al de crema amb coco flamejat. Una altra opció és decantar-se per un assortit de 4 o 9 varietats, així podeu descobrir encara més gustos. Estan presentats d’una manera tan fina i delicada que fins i tot sap greu obrir la caixa per menjar-se’ls!
Voleu una cosa més diferent? Doncs tasteu el tronc de Nadal. Habitualment són de xocolata, però a la pastisseria Callís el fan de nata i pinyons, i és una magnífica manera d’acabar el dinar.
No en tenim cap dubte, per a nosaltres, la joia de la corona de la Fogaina és el panettone! L’any 2023 la Fira Orígens va distingir amb el premi al millor producte dolç el seu panettone de poma de muntanya, castanyes de Viladrau, ratafia i avellanes que, si bé no és de km 0, està completament elaborat amb productes de proximitat. Aquest any tenen previst fer-los de fruita, de xocolata, de Wonka (trio de xocolates amb ratafia i canyella) i de festucs.
I encara tenim una altra proposta per als més llaminers: el cruixent de neules. Es tracta de la combinació de dues de les postres més típiques de Nadal, el torró de xocolata amb un topping de neules! Què, com ho veieu?
Com gairebé tots sabeu, a la pastisseria Ferrer són uns grans especialistes en l’elaboració de torrons artesans. Nosaltres us en recomanem 2: el torró de crema cremada, boníssim, i el torró Amic, un torró solidari que us convidem a descobrir.
Però a nosaltres, el que realment ens encanta són les figueretes i decoracions nadalenques de xocolata que preparen cada any. Per què no decorar l’arbre de Nadal amb unes delicioses boles de xocolata? O per què no guarnir la taula amb aquestes precioses decoracions fent de centre? No us haureu d’aixecar a preparar les postres i la taula quedarà desparada en un tres i no res. Garantit!
La nostra debilitat de Cropic’s pastisseria són les neules, 100% artesanes, amb el punt just de dolçor i de torrat. Ens atreviríem a dir que són les postres més lleugeres d’aquestes festes. Si la lleugeresa no us preocupa especialment durant aquests dies, també les trobareu banyades amb xocolata negra o xocolata blanca.
Una altra especialitat de la casa són els tortells de Reis. En trobareu de petits, de grossos, de normals, farcits de nata, farcits de crema… us recomanem encarregar-lo per no tenir disgustos!
L’especialitat en postres de Nadal de la pastisseria Cacau són els torrons, i més concretament, els torrons “alternatius”. Fidels a la seva filosofia de treball, es desentenen dels sabors més tradicionals, com podrien ser el torró de Xixona, el de crema o el d’Alacant, per concentrar-se en propostes tan interessants i gustoses com el torró volcànic amb gianduja i nou del Brasil, el torró de Xixona ecològic amb mel de la Garrotxa o el torró de xocolata blanca, festucs i praliné. Eh que se us fa la boca aigua? A nosaltres també!
Quina us sembla que pot ser l’especialitat en postres de Nadal dels reis del tortell? Doncs el tortell de Reis, evidentment!
A can Carbasseres són coneguts a tota la comarca pel seu tortell de matafaluga, que fan durant tot l’any, per això no és estrany que en aquesta època de l’any destaquin pels seus tortells de Reis, 100% artesans i fets amb molt d’amor. No us quedeu sense!