Loading...

FIRA DEL FESOL

La Fira del Fesol no només és visitada per molts ciutadans de la Garrotxa, sinó que també és un esdeveniment conegut arreu de Catalunya. Es du a terme a la vila medieval de Santa Pau coincidint amb la Fira de Sant Antoni. Compta amb un programa d’activitats durant tot el dia com ara cercaviles, degustacions, espectacles… Hi participen molts productors, comerços, restaurants i bars de tota la Garrotxa. La “fesolada” és la degustació de plats elaborats amb fesols de Santa Pau, el producte per excel·lència de la fira. Es poden degustar productes DOP i, al final de l’activitat, s’entrega al millor plat concursant l’apreciat “Fesol d’or” de l’any.

L’any 1991, però, va sorgir la idea de fer coincidir aquesta fira amb el tast dels fesols. Al tast hi participen diferents restaurants de la zona, cada un amb la seva recepta pròpia en la qual, evidentment, l’ingredient principal són els fesols de Santa Pau.

A més, una allau de gent recorre els carrers d’aquesta vila de la Garrotxa, visitant i comprant en les prop de cent parades que s’hi instal·len. Aquest dia també es duu a terme el lliurament del Fesol d’Or, un distintiu que es dona a les persones que més hagin destacat en la seva participació en activitats i actes del poble.

Loading...

Reiniciar tots els filtres

Restaurants propers

Veure restaurants Garrotxa [+]

Loading...