Embotits i Carns Formatges i làctics
Carnisseria Martí – Cal Tiu
Carnisseria i xarcuteria de la Garrotxa
L’any 1916, Joan Coderch Torrentà, besavi de Miquel Martí Roura, obria les portes d’un nou negoci a les Preses, la carnisseria Cal Tiu. Era una petita carnisseria que oferia un limitat, però cuidat ventall de productes carnis. El nom de l’establiment va ser escollit perquè els veïns del municipi coneixien en Coderch com “el Tiu”.
Al voltant del 1930 passa el relleu de la botiga a la seva filla Carme Coderch Turón, que regenta el negoci juntament amb el seu marit, Miquel Martí Prat. Aquesta segona generació dona una nova empenta a l’empresa modernitzant la botiga, doblant-ne la superfície i engrandint la càmera frigorífica.
El 1958 confien la botiga al seu fill Joan Martí Coderch, que la tirarà endavant amb la col·laboració de la seva dona, Carme Roura Rius. Tots dos veuen molt clar que cal dotar Cal Tiu de nous productes i per això decideixen començar a comercialitzar pollastre, conill, pernil dolç, llet i iogurts.
Finalment, l’any 1985 agafa la responsabilitat del negoci familiar el seu fill, Miquel Martí Roura, juntament amb la seva dona, Dolors Canadell Casademont, els quals actualment segueixen lluitant per tirar endavant l’empresa familiar.
Sant Sebastià 15 Les Preses Horari
De dimarts a divendres de 8:30 a 13:30 h i de 16:30 a 20:30 h.
Dissabtes de 8 a 14 h.
Articles del blog
El Fajol: el superaliment de la Garrotxa
El fajol és un superaliment que cal incloure a la nostra dieta. I si encara no ho heu fet, us convé seguir llegint per descobrir perquè! Estem segurs que quan acabeu de llegir, anireu a buscar gra de fajol per cuinar-lo a casa un dia d’aquests. Tan segurs com el fajol a Olot!
Experiències gastronòmiques per regalar
Us proposem 5 experiències gastronòmiques per regalar. Són totes elles idees de regals per a gourmets a qui els hi agradi cuinar i/o menjar bé.
Fesols de Santa Pau: on comprar-los i receptes
Des de delit us animem a incorporar-los a la vostra dieta alimentària setmanal i per això us compartim algunes idees de com cuinar-los.