Recepta bunyols de Quaresma

Abans d’entrar en el detall de la recepta dels bunyols de Quaresma, volem posar-te una mica en situació. Coneixes el sentit que amaga aquest dolç que tant ens agrada?

Coneguts també com a bunyols de Vent, és un dolç tradicional que es menja durant la Setmana Santa i que té les seves arrels en l’època medieval. És un dolç ple de significat! Saps que representa la unió entre la tradició, la religió i la gastronomia, simbolitzant la lluita entre el bé i el mal i la llum i la foscor. Aquesta deliciosa massa fregida es fa servir per celebrar l’arribada de la primavera i per observar la Quaresma, un període de reflexió i penitència abans de la Pasqua.

Un dolç que, a més de recordar-nos la tradició i la religió, ens ofereix un plaer gastronòmic incomparable! La seva textura, cruixent per fora i suau per dins, així com el seu sabor dolç i lleugerament especiat, fan d’ell un dolç irresistible per a molts paladars!

Estàs a punt, doncs, de seguir, pas a pas, la recepta dels bunyols de Quaresma i viure l’experiència de gaudir-lo amb delit a cada mos que et transportarà a temps passats?

recepta brunyols quaresma

Ingredients

  • 1/2 litre d’aigua
  • 250 grams de farina
  • 25 grams de llevat fresc
  • 1 cullerada de sucre
  • Una mica de sal
  • Oli d’oliva per fregir
  • Sucre per decorar

Preparació dels bunyols de Quaresma

  • En un bol, barreja la farina, la sal i el sucre.
  • En una cassola, bull l’aigua i, quan estigui ben calenta, afegeix-la a la barreja de farina. Remena bé per evitar grumolls.
  • Desfés el llevat en una mica d’aigua calenta i afegeix-lo a la massa. Continua remenant fins que estigui ben integrat.
  • Tapa el bol amb un drap i deixa reposar la massa en un lloc càlid durant una hora.
  • Després d’una hora, escalfa l’oli d’oliva en una paella gran.
  • Amb una cullera, agafa petites quantitats de massa i fes boles. Fes-les caure amb cura a l’oli calent.
  • Fregeix-les fins que estiguin daurades per tots dos costats. Retira-les de l’oli i deixa que s’escorrin en paper absorbent.
  • Espolsa una mica de sucre per sobre dels bunyols.

CONSELLS A TENIR EN COMPTE

Tot i que la base de la recepta dels bunyols de vent és la mateixa per a tothom, tots sabem que no trobarem mai dues fleques o pastisseries amb bunyols iguals, perquè, el que els fa realment únics són els secrets de cada flequer i pastisser!

Estigueu atents als consells que ens donen a continuació… estem segurs que serviran perquè les vostres creacions estiguin d’allò més bones!

FORNERS DESCAMPS

Ells hi posen llimona natural (pelada i ratllada) a la massa, i hi barregen anís en gra i matafaluga, que els donarà un molt bon gust! Ens diuen que un cop els bunyols estiguin llevats, vigilem de no “desbufar-los” (que no quedin sense aire a dins), així no quedaran secs en fregir-los! I ens diuen també que és molt important, perquè el bunyol no ens quedi oliós, que l’oli estigui ben calent!

FORN LA FOGAINA

Un dels secrets dels bunyols del forn la Fogaina és que no utilitzen aigua per fer-los! Ens diuen que al seu lloc, hi posen una infusió que fan ells mateixos a base de pell de llimona, pell de taronja, canyella i anís estrellat.

FORN VIDAL

Al Forn Vidal ens diuen que per aconseguir uns bunyols ben bons hi poseu poc llevat i que tingueu molta paciència! El seu secret és deixar-los reposar i que creixin per si sols durant unes 4 o 5 hores!

Data publicació: 21 de març de 2023Categories: Receptes