Recepta bunyols de Quaresma
Abans d’entrar en el detall de la recepta dels bunyols de Quaresma, volem posar-te una mica en situació. Coneixes el sentit que amaga aquest dolç que tant ens agrada?
Coneguts també com a bunyols de Vent, és un dolç tradicional que es menja durant la Setmana Santa i que té les seves arrels en l’època medieval. És un dolç ple de significat! Saps que representa la unió entre la tradició, la religió i la gastronomia, simbolitzant la lluita entre el bé i el mal i la llum i la foscor. Aquesta deliciosa massa fregida es fa servir per celebrar l’arribada de la primavera i per observar la Quaresma, un període de reflexió i penitència abans de la Pasqua.
Un dolç que, a més de recordar-nos la tradició i la religió, ens ofereix un plaer gastronòmic incomparable! La seva textura, cruixent per fora i suau per dins, així com el seu sabor dolç i lleugerament especiat, fan d’ell un dolç irresistible per a molts paladars!
Estàs a punt, doncs, de seguir, pas a pas, la recepta dels bunyols de Quaresma i viure l’experiència de gaudir-lo amb delit a cada mos que et transportarà a temps passats?
Ingredients
- 1/2 litre d’aigua
- 250 grams de farina
- 25 grams de llevat fresc
- 1 cullerada de sucre
- Una mica de sal
- Oli d’oliva per fregir
- Sucre per decorar
Preparació dels bunyols de Quaresma
- En un bol, barreja la farina, la sal i el sucre.
- En una cassola, bull l’aigua i, quan estigui ben calenta, afegeix-la a la barreja de farina. Remena bé per evitar grumolls.
- Desfés el llevat en una mica d’aigua calenta i afegeix-lo a la massa. Continua remenant fins que estigui ben integrat.
- Tapa el bol amb un drap i deixa reposar la massa en un lloc càlid durant una hora.
- Després d’una hora, escalfa l’oli d’oliva en una paella gran.
- Amb una cullera, agafa petites quantitats de massa i fes boles. Fes-les caure amb cura a l’oli calent.
- Fregeix-les fins que estiguin daurades per tots dos costats. Retira-les de l’oli i deixa que s’escorrin en paper absorbent.
- Espolsa una mica de sucre per sobre dels bunyols.
CONSELLS A TENIR EN COMPTE
Tot i que la base de la recepta dels bunyols de vent és la mateixa per a tothom, tots sabem que no trobarem mai dues fleques o pastisseries amb bunyols iguals, perquè, el que els fa realment únics són els secrets de cada flequer i pastisser!
Estigueu atents als consells que ens donen a continuació… estem segurs que serviran perquè les vostres creacions estiguin d’allò més bones!
Ells hi posen llimona natural (pelada i ratllada) a la massa, i hi barregen anís en gra i matafaluga, que els donarà un molt bon gust! Ens diuen que un cop els bunyols estiguin llevats, vigilem de no “desbufar-los” (que no quedin sense aire a dins), així no quedaran secs en fregir-los! I ens diuen també que és molt important, perquè el bunyol no ens quedi oliós, que l’oli estigui ben calent!