Restaurants a Vall d’en Bas

La Vall d’en Bas, a la Garrotxa, posseeix un dels sòls més fèrtils de Catalunya.

Loading...

Sant Esteve d’en Bas, el Mallol, Sant Privat, Joanetes, els Hostalets…

La Vall d’en Bas és un municipi de la Garrotxa conformat pels pobles de Sant Esteve d’en Bas, el Mallol, Sant Privat d’en Bas, Joanetes, els Hostalets d’en Bas, la Pinya i Puigpardines.

Serrats, carenes encinglerades com les de Cabrera dels Llancers, de Freixaneda o el Puigsacalm envolten prats i boscos de faigs, alzines i roures fins a arribar a la plana d’en Bas, una plana ubicada a la capçalera del Fluvià i que posseeix un dels sòls més fèrtils de Catalunya.

L’economia de la Vall es basa majoritàriament en l’agricultura de secà, especialment de blat de moro, i el regadiu, que consta de fruites i hortalisses.

També tenen un pes fort les ramaderies bovina, ovina i porcina, que abasteixen bona part de la indústria càrnia i d’embotits, molt present a la zona. Feu un cop d’ull als productors de la Vall d’en Bas i la Garrotxa. A més, té un gran turisme residencial i un elevat nombre d’establiments de restauració.

Però, a més, aquest conglomerat de poblets de la Vall també és història perquè va ser terra de remences. El municipi encara conserva la masia on va néixer el cabdill dels pagesos, Francesc de Verntallat, i també compta amb dos nuclis catalogats com a conjunts historicoartístics, que són la vila del Mallol i el nucli dels Hostalets d’en Bas.

Troba el teu restaurant a la Vall d’en Bas

Reiniciar tots els filtres

Veure tots els restaurants de la Garrotxa [+]