Fira del farro

El primer cap de setmana de febrer se celebra, a la Vall de Bianya, la Fira del Farro. El farro és un producte tradicional de la cuina de la Garrotxa que aprofita el brou bufat per bullir la farina blanca de blat de moro. La Vall de Bianya és un territori on encara es conrea aquest cereal, que històricament ha estat relacionat amb la vila. Una prova d’això és l’existència d’una vintena de molins fariners, la majoria dels quals en un moment o altre van moldre farina de blat de moro per a la subsistència de la seva gent. 

La Fira del Farro és un esdeveniment que se celebra a la Vall de Bianya, un municipi de la Garrotxa, el primer cap de setmana de febrer. Durant la fira es poden visitar els molins fariners de farro i veure com es molien antigament els cereals. A més, els visitants de la fira poden degustar diferents productes fets amb farro com ara galetes, magdalenes, pa, la cervesa bianyenca o caramels, entre d’altres. La Fira del Farro ha servit per recuperar els molins del Colomer, el molí Nou i el molí de la Boada. Sens dubte, un gran esdeveniment per gaudir amb la família o els amics, i degustar els derivats d’un producte típic de la Garrotxa.

Els visitants d’aquesta fira poden visitar el molí i veure com es feia antigament la molta de blat de moro o degustar diferents productes amb el farro com a gran protagonista, entre els quals s’hi troben galetes i magdalenes de farro, el botifarró, el pa de blat de moro o la cervesa feta amb blat de moro i coneguda com la Bianyenca, entre d’altres. 

Ajuntament de Bianya

Veure més experiències [+]

Restaurants propers