Fira de Sant Nicolau

La Fira de Sant Nicolau se celebra al Mallol, cada 6 de desembre, amb productes d’artesania i gastronòmics de proximitat. A més, s’organitzen activitats diverses durant tot el dia, en què es poden degustar plats tradicionals o participar en caminades populars. Aquest poble rural, de petits carrers medievals i molt ben conservats, va recuperar l’any 1993 aquesta fira, amb la voluntat de recobrar la tradició historicocultural de la zona. 

La Fira de Sant Nicolau del Mallol, es remunta a l’any 1377, quan Pere III donà el privilegi a la vila del Mallol de fer-hi un mercat. Actualment, la jornada concentra activitats molt diverses. A més de la fira d’artesans amb productes de proximitat, s’hi pot veure una mostra de bestiar al capdamunt del poble, on s’accedeix per travessies de pendents pronunciats. S’hi pot arribar a peu o amb el trenet de la vall, que permet que tothom pugui entrar al mercat.  També s’hi troba una mostra d’oficis tradicionals d’àmbit rural: un carboner, un ferrer i diversos pagesos de la zona ensenyen les tècniques que utilitzaven els seus avantpassats. També s’hi fan xerrades i tallers, un concurs de dibuix, un pregó, activitats familiars, música en directe i la famosa cercavila i ball de la Bruixa del Mallol (la geganta del poble).

A les parades podreu trobar productes d’artesania i gastronòmics, com embotits, formatges o mel. A més, es fan mostres d’oficis antics i es preparen plats típics del lloc. També es programen activitats diverses durant tot el dia. 

Ajuntament de la Vall d'en Bas

El Mallol Vall d'en Bas

Veure més experiències [+]

Restaurants propers