On comprar a granel a la Garrotxa

Reduir residus està a l’ordre del dia a la Garrotxa i a tot el món. Tot el que poguem fer des de casa pot contribuir a un planeta més sostenible i més cuidat per a nosaltres i les generacions que pugen. Saps què podem fer per reduir els residus a la Garrotxa?

  • Reciclar correctament els envasos al seu contenidor corresponent
  • Evitar les bosses de plàstic reutilitzant bosses
  • Reduir el desperdici alimentari
  • …i també comprar a granel!

Quan comprem a granel deixem d’utilitzar envasos que són sovint totalment prescindibles. Per això, la compra a granel és una tendència en creixement i a la Garrotxa ja hi ha diversos comerços que ofereixen aquesta possibilitat. Ens acompanyes a descobrir-los?

Avantatges de comprar a granel

Us hi heu fixat que alguns productes que venen envasats en plàstics tenen sovint més envoltori que aliment pròpiament dit? Per què comprar doncs un producte que un cop obert, a casa, llencem directe al contenidor? Si encara no us heu passat a la compra a granel, aquí teniu algunes de les principals avantatges:

1.Endur-vos la quantitat que necessiteu, ni més ni menys. Us ha passat què a sovint els envasos per comprar tenen massa producte? Amb el granel, sou voslatres que trieu exactament quants llegums o fruits secs voleu

2. Reduir envasos. Els comerços que faciliten la compra a granel us oferiran envasos de orgànics (de paper o de vidre, per exemple) però, si ho preferiu, també podeu fer servir recipients que porteu de casa com: olles, tuppers, capses…

3. Estalviar diners: sense envàs, els productes poden ser més econòmics! Per exemple, en el cas dels detergents per a la roba: comprar 4 ampolles de plàstic de detergent és més car que comprar detergent a granel, servit en gran quantitat (amb auto-dosificador). Estalvies en economia i també en envasos, t’ho agraeix la butxaca i el medi ambient!

On comprar a granel a la Garrotxa

Des de fruits secs i llegums fins a detergent, us presentem els comerços que aposten per ser més sostenibles. Feu un cop d’ull a la llista i mireu quin us cau més a prop de casa. N’hi ha per tota la Garrotxa! Passeu-vos a la compra a granel, el medi ambient us ho agraïrà!

Sanum, Olot

tienda-vegana-girona-sanum (1)

Al Sanum d’Olot trobareu productes saludables i ecològics, i molts d’ells a granel! Tenen una secció de la botiga dedicada al granel, on us podreu servir vosaltres mateixos amb bosses de paper.

Podreu comprar-hi fruits secs, tot tipus de farines i cereals, llegums de tota mena, fruita i verdura, galetes casolanes… Fins i tot hi trobareu a granel el superaliment de la Garrotxa: la farina de fajol, ideal per fer crêpes o pa.

DESCOBRIU EL SANUM

Agrocomerç Morera, Olot i Les Preses

can morera

Can Morera és un agrocomerç amb molta tradició a la Garrotxa. Tenen botigues a Olot i a Les Preses i són especialistes en la compra a granel de tot tipus de productes: llegums, farina, sèmola, arròs… i fins i tot podreu emplenar vi directament de la bota!

Potencien productes de proximitat i autòctons com la mongeta banyolina de l’ull ros, mongeta del ganxet, patates de la garrotxa, poma de l’armentera, taronja i mandarina portada directament del camp des de Tortosa, entre d’altres.

Morera Olot
Morera Les Preses

L’Artiga Coop, Olot

artiga coop olot comprar a granel

L’Artiga és el primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa, que ofereix un espai de consum agroecològic i solidari. Tenen un gran assortiment productes a granel, saludables i de proximitat. Hi trobareu, per exemple, molta fruita i verdura ecològica, cereals, pasta, productes de rebost, una àmplia varietat de productes làctics o fruits secs. Tots ells productes de la zona.

Aposten pel producte de proximitat, aquell que no deixa petjada amb el seu transport, que dóna vida als productors de la Garrotxa i que cuida de la Terra i les persones. Ah, per comprar productes no cal ser soci!

Descobriu L’Artiga

Cooperativa del Camp, Olot

coop el camp olot granel

Una altra cooperativa a la Garrotxa on podeu comprar productes a granel és la Cooperativa del Camp, situada a Olot. Hi trobareu productes d’alimentació, agrícoles, de jardineria i fins i tot pinsos per a animals.

En la secció d’alimentació hi podreu comprar a granel grans quantitats d’arròs, cereals (com blat o ordi), mel de diferents classes, llegums, oli d’oliva, entre d’altres productes de proximitat. Treballen amb productors de la Garrotxa i tenen una oferta molt àmplia i variada.

Cooperativa del Camp, Olot

En coneixeu més? Compreu a granel habitualment?
Expliqueu-nos-ho al nostre compte d’instagram @delitgastronomic

Gaudiu de la gastronomia de la Garrotxa #ambdelit i cuideu el planeta! 💚