Les combinacions més espectaculars de les xocolates de la Garrotxa

La creativitat, l’excel·lència i el gust per la gastronomia són els ingredients garrotxins que comparteixen la selecció de xocolates, d’allò més imaginatives i exquisides, que us servim en aquest article. Delicatessen que inclouen productes del territori, sabors exòtics i propostes multiculturals: la bona xocolata és tan versàtil que et faltaran dies per tastar totes les opcions que ens ofereix la Garrotxa!

Encara que, si l’excusa és bona, d’ocasions no en falten: pensa en el moment de desembolicar les postres del diumenge en família directe d’una bona pastisseria; o en un berenar a casa amb xocolata diferent o aquell descans dolç a mitja tarda després d’un passeig de tardor per algun dels pobles de la comarca.

Més idees? El preludi delicat d’un sopar especial amb bona companyia; el colofó d’un bon àpat en un restaurant “ben bé d’Olot”… I una tarda amb amics de sempre o visites que et fan il·lusió descobrint maridatges de cerveses atrevides del territori?

Sigui quin sigui el moment, aquí tens 8 maneres de convertir-lo en un autèntic petit gran luxe:

Xocolata amb fajol o xocolata amb mel La Calma. La sèrie LAB de xocolates de la Pastisseria Cacau

Si parlem de xocolata per picar, apte per tots moments, les tauletes de xocolata de la Pastisseria Cacau, són la clau per ‘’matar el cuquet’’. La consciència de territori i les ganes de jugar amb els productes procedents de la Garrotxa com el Fajol o la mel La Calma els ha permès aconseguir xocolates senzilles i molt originals. Les podeu trobar a la seva pastisseria de la Plaça Major o en d’altres botigues de proximitat. No us perdeu les sèries “LAB o “PANTONE”.‘’


Fruits vermells i praliné. Els bombons d’autor de la Pastisseria Ferrer

Els bombons de la Pastisseria Ferrer son pura elegància. Assaborir-los és tota una experiència, així com ho és l’emblemàtic local de la Plaça de l’Àngel d’Olot, ara renovat amb una bomboneria de disseny exclusiu. El nostre maridatge preferit? Els fruits vermells i praliné. Els fruits vermells donen un punt àcid al bombó que combinat amb el praliné d’avellana, és un delit pels cinc sentits. 


Cremós de xocolata amb neules, oli i sal: la versió del pa amb oli i sal del Restaurant Europa

Al bell mig de la plaça Major d’Olot, al Restaurant Europa, en Pau i el seu equip innoven amb una reinvenció del pa amb xocolata. Cremós i dolç, acompanyat de neula i un toc de sal gruixuda amb oli d’oliva verge, aquestes postres és per llepar-se’n els dits a qualsevol època de l’any. I, si et despistes, pots marxar amb els morros ben empastifats! 


Juicy Ipa amb Fruita de la Passió o Basalt, la cervesa negra 100% Garrotxa de la Cervesaria Pochs: maridatges explosius amb xocolata

Des de les Colades de Castellfollit de la Roca la cerveseria Pochs ens inspira amb la cervesa Pochs Basalt d’alta fermentació sense filtrar ni pasteuritzar, d’estil Imperial Stout amb 9.5% ABV.  De color fosc i espuma de color d’ivori, és ideal per maridar amb xocolata negra. 

I si ets més sabors afruitats, la cervesa Jucy Ipa amb Fruita de la Passió és ideal per postres de xocolata amb fruites àcides com taronja o fruites del bosc. A més, amb aquesta cervesa, destinen una part dels beneficis a la investigació i entitats socials!


Xocolata i tahín, la proposta de Gluki Xocolaters

A prop del riu Fluvià, els bombons de Gluki Xocolaters tenen un reclam especial, varietats espectaculars per gaudir-ho a poc a poc. En destaquem el bombó ‘’Tahín’’, que sorprèn amb una capa de llavors de sèsam apuntant un toc cruixent mentre se’t desfà la xocolata a la boca. Una combinació d’allò més exòtica i suculent!


Avellanes, sal marina i xocolata negra, Pastisseria Callís

Sota l’encant de l’església de Sant Esteve, la cafeteria i xocolateria Callís ens captiva amb els seus productes. No ens podem resistir al pastís de xocolata ‘’Part del Sea-Salted range’’, una intensa i perfecta combinació de praliné d’avellanes suau i xocolata negra amb un cruixent de Sal Marina i xips salats. Segurament pensaràs: xips salats? La resposta és: sí, ho has sentit bé: patates salades cruixents. Tubercles a unes postres de xocolata, que afegeixen un aire diferent, curiós i divertit, a l’encant i de les postres tan característiques d’aquest establiment. 


Trufes de ratafia de la Xocolateria Orígens 

Parlant de xocolata i territori, no podia faltar la combinació amb la ratafia i, encara més, amb una recepta tant d’aquí com son les trufes. Els amants de la xocolata més pura no podeu perdre-us aquest maridatge amb un toc dolç de ratafia. No és envà que a la Xocolateria Orígens hagin tret també la versió d’aquestes trufes a tamany XL!


Müs Pastisseria

Entre els carrerons de Besalú, també podem trobar les postres de la Montse desprenent il·lusió i joventut. Versions impressionistes, cuidades, molt elaborades de postres delicades i clàssics i obres pròpies amb tot tipus de xocolates: blanques, negres i amb llet, jugant amb textures i sabors: festucs, fruita, cereals i altres secrets amagats.  Quan passes per allà no dubtes a entrar-hi, i si obres bé els ulls, els pots trobar a més d’un restaurant de la Garrotxa!

Data publicació: 25 d'octubre de 2023Categories: Blog