Rebost (Cereals i ous i mel, olis i conserves) Horta (fruita, verdura i llegums)
Can Maia
Can Maia, és una finca ubicada a Santa Pau on, des de fa anys, la Montserrat i en Josep hi conreen productes frescos d’horta. Són bons coneixedors del territori, per això creuen que en aquests sòls volcànics el més adient és cultivar-hi fesols, patates, espinacs, cebes, naps negres, cols, carbasses… i d’altres varietats autòctones que s’adapten perfectament a la terra i al clima.
Tota aquesta producció pròpia de verdures i hortalisses es destina exclusivament a l’elaboració de conserves artesanals dins l’obrador que tenen a la mateixa explotació. Aquesta proximitat fa que els productes quedin envasats en el termini màxim d’un dia, motiu pel qual diuen que les seves verdures van “de l’hort al pot”.
A Can Maia, verdures i conserves, disposen de segell de certificació ecològica tant per als conreus com per a les conserves. A banda, la Montserrat també és productora de fesols amb DOP Santa Pau, els únics de tota la Garrotxa que compten amb certificació ecològica.
- Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE)
- Denominació Orígen Protegida (DOP)
- Venda de Proximitat
Articles del blog
El Fajol: el superaliment de la Garrotxa
El fajol és un superaliment que cal incloure a la nostra dieta. I si encara no ho heu fet, us convé seguir llegint per descobrir perquè! Estem segurs que quan acabeu de llegir, anireu a buscar gra de fajol per cuinar-lo a casa un dia d’aquests. Tan segurs com el fajol a Olot!
Experiències gastronòmiques per regalar
Us proposem 5 experiències gastronòmiques per regalar. Són totes elles idees de regals per a gourmets a qui els hi agradi cuinar i/o menjar bé.
Fesols de Santa Pau: on comprar-los i receptes
Des de delit us animem a incorporar-los a la vostra dieta alimentària setmanal i per això us compartim algunes idees de com cuinar-los.
Delit per les coses ben fetes
Can Maia ha aconseguit els següents distintius de qualitat