Formatges i làctics
Formatgeria Xauxa
Elaboració de formatges artesans a la Garrotxa
Xauxa és una formatgeria artesana de la Garrotxa que elabora els seus productes amb llet crua de vaques de la granja Can Frigola. L’explotació és en règim ecològic i s’intenta fer el màxim de pastura quan el clima ho permet; per això la llet surt de tan bona qualitat! A Xauxa, la Paula Fonollà i l’Albert Grabulosa elaboren dos tipus de formatges: el Glauc, un formatge blau de textura mantegosa, i L’Altre, una pasta tova madurada dins d’una faixa d’avet, que li confereix una aroma de resina fresca.
Articles del blog
6 formatges de la Garrotxa que hauries de tastar
Feu com l'Isabel de Mas la Coromina i oloreu, tasteu i degusteu els formatges de la Garrotxa. Us presentem els productors e la Garrotxa i obradors on s'elaboraden els formatges de forma artesanal i amb molt de delit.
El Fajol: el superaliment de la Garrotxa
El fajol és un superaliment que cal incloure a la nostra dieta. I si encara no ho heu fet, us convé seguir llegint per descobrir perquè! Estem segurs que quan acabeu de llegir, anireu a buscar gra de fajol per cuinar-lo a casa un dia d’aquests. Tan segurs com el fajol a Olot!
Experiències gastronòmiques per regalar
Us proposem 5 experiències gastronòmiques per regalar. Són totes elles idees de regals per a gourmets a qui els hi agradi cuinar i/o menjar bé.