Restaurants on gaudir del peix de qualitat a la Garrotxa

Si ets una persona amant del peix fresc de qualitat, a la Garrotxa també pots fer-ho! Malgrat que la gastronomia garrotxina destaca més per la carn i l’horta, hi ha certs restaurants o bars del territori on el sabor del mar es troba amb la cuina tradicional catalana de qualitat, t’animem a descobrir-los!

BAR L’ALTRE MANOLO: QUALITAT I FRESCOR

Hi ha bars que sorprenen, l’Altre Manolo és un d’ells. Un espai petit, situat al centre d’Olot, és probablement l’establiment on es podran degustar les millors navalles i cloïsses! Directes de la llotja, cada dia Peixos Isma li porta el peix de la millor qualitat i frescor. Un encert sens dubte per un sopar amb amics per celebrar que comença el cap de setmana.

MALA ESPINA: TRADICIÓ I INNOVACIÓ

La tradició de cuina garrotxina conflueix cultura asiàtica, passant pel filtre de la innovació, a la cuina del Mala Espina. En aquesta barra japonesa, es pot degustar exquisit sashimi, nigiris o uramaki vestit amb peix de la millor qualitat i marisc fresc de primera. Si t’agrada la seva cuina, pots visitar el seu restaurant germà Quinze Ous, situat a Les Preses, que no et deixarà indiferent!

LA MOIXINA: AMBIENTS QUE ENAMOREN

Cada restaurant a la Garrotxa té el seu encant particular. Alguns t’oferiran vistes impressionants dels paisatges volcànics, mentre que altres estan enclavats en antigues masies que et transportaran en el temps. A la Moixina, la combinació de bon menjar, un ambient acollidor i naturalesa fa de cada àpat una experiència inoblidable. En el seu cas, el peix i el marisc són molts dels protagonistes dels seus segons. Un èxit assegurat serà la paella d’arròs de pals i també pots demanar pel peix del dia, el solen fer a la planxa amb el seu contorn.

WABI SABI: PEIX DE QUALITAT EN CUINA ASIÀTICA

El restaurant Wabi Sabi destaca per fugir de la cuina asiàtica més comercial i estereotípica. Ofereixen una cuina de gran qualitat i proximitat en els seus productes però simple, humil i natural, amb varietat de propostes de fabricació artesanal.
La seva carta ressalta els sabors naturals i la simplicitat elegant, amb plats que inclouen sushi, sashimi i altres especialitats japoneses, on el peix i el marisc juguen un paper protagonista i els ingredients frescos i de qualitat són preparats de manera que ressalten la seva autenticitat i sabor.

ARROSSERIA S’OLIVERA: CALDERETES I ARROSSOS

L’Arrosseria S’Olivera ha capturat l’essència de la cuina catalana, centrant-se en arrossos i calderetes que prometen delitar el paladar de qualsevol comensal. Amb un menú que inclou des de paella de peix i marisc fins a musclos a la marinera, aquest restaurant es presumeix dels seus plats mariners, dissenyats per llepar-se els dits. En ressalten la qualitat excepcional dels arrossos, destacant tant el seu sabor autèntic com les generoses racions que ofereixen. A més, l’arròs melós de rap i gambes s’ha transformat en el preferit de molts comensals, que busquen la qualitat i sabor. Pots demanar els arrossos per emportar, una estratègia perfecta pels amants del bon menjar que no volen cuinar el diumenge!

LA BARRA D’EN REGUE: CUINA DE FUSIÓ I BON VI

La Barra d’en Regue a Olot és un autèntic oasi gastronòmic per als aficionats als sabors marins, oferint una experiència culinària que destaca tant per la qualitat dels seus ingredients com per la seva creativitat i respecte pels productes del mar. Situat a pocs passos del cor d’Olot, aquest establiment, liderat per Manel i Anna, emergeix com una opció privilegiada per a aquells que busquen gaudir del millor del marisc i el peix, acompanyats d’un vi excepcionalment seleccionat. El restaurant ofereix una selecció impressionant de vins amb més de 100 referències, assegurant la combinació perfecta per a cada plat.

Com pots comprovar, tot i els quilòmetres i la muntanya que ens separen del mar, el peix fresc i de qualitat, és una realitat a la Garrotxa. Bon profit!

Data publicació: 18 d'abril de 2024Categories: Blog