Torradetes de Santa Teresa “torrija” de tortell d’Olot amb gelat de ratafia Russet
INGREDIENTS
Per a 4 persones
- Tortell d’Olot de Can Carbasseres
- Llet entera “ECO ATO” Mas la Coromina
- 100 g. Sucre
- 2 ous
- 1 branca de canyella
- 1 pell de llimona
- Oli d’Oliva
- Ratafia Russet
- Gelat de Ratafia Russet o Gelat de Vainilla (a gust)
ELABORACIÓ
- Infusionem la llet amb la meitat del sucre, la pell de llimona i la canyella, ho posem al foc i no deixem que arrenqui el bull. Parem el foc i ho deixem refredar.
- Tallem el tortell a mida de dos dits, el posem en una safata plana i tirem la llet infusionada anteriorment. Girem al cap de 5 minuts i deixem 5 minuts més. (El que ens interessa és que el tortell s’impregni de la llet, però hem d’anar amb compte que no es desfasi).
- En una paella o cassó fondo posem l’oli a escalfar. I quan el tinguem calent +-180 ºC, passem el tortell per l’ou batut i fregim per les dues bandes.
- Traiem de l’oli, passem per un paper absorbent i tirem la resta de sucre com si arrebosséssim.
- Prèviament, haurem posat al foc a reduir la ratafia, més o menys ens ha de quedar un 40% de producte inicial (així aconseguirem evaporar l’alcohol i concentrar els sucres).
- Per acabar, fem el muntatge amb el tortell, el gelat i la reducció de ratafia.
LES CLAUS…
Servir la torradeta acabada de fer, ja que el fet interessant és el contrast de calent i fred.
El tortell d’Olot és un producte fet amb matafaluga i, per tant, lliga perfectament amb la ratafia (base d’anís).
Podem jugar també amb un contrast de gustos, sigui amb un gelat de vainilla o fins i tot de fruits secs, tipus avellana.
UNA RECEPTA DE
Gerard Xifra del Restaurant la Quinta Justa