Els dolços més típics de la Garrotxa

Els dolços més típics Garrotxa són una mostra de la riquesa gastronòmica de la nostra comarca. La Garrotxa és un territori que enamora amb el seu paisatge i la seva cultura, i la seva cuina no en són una excepció. En són una part fonamental de la gastronomia i cadascun té la seva pròpia història i sabor únic, essent una autèntica delícia per als sentits. Descobreix-los tots i endinsa’t en la cultura gastronòmica de la Garrotxa!

Els dolços més deliciosos de la Garrotxa

Els dolços, a més de ser una delícia per al paladar, poden ser, també, una font de connexió amb emocions, connectant-nos amb els records de la infantesa o creant-ne de nous que perduraran en el temps! Qui sap si menjant un dels dolços més típics de la comarca, faràs un viatge en el temps que et portarà a aquells moments en què eres un infant i gaudies d’aquests dolços amb la família o amics… O qui saps si menjant-los ara, crearàs un moment que reviuràs d’aquí a molts anys…

Sigui el que sigui el que passi, degusta amb delit i amb els cinc sentits cada mos per viure la intensitat del moment i reviure’l, així, per sempre més!

El forn de llenya Bataller és famós a tota la comarca per la seva deliciosa coca de forner. Ja des del carrer, les olors que desprenen fan salivar a tothom que les sent. La coca, endolcida amb sucre i perfumada amb anís, és un autèntic menjar que atrau gent de tot arreu del país fins als Hostalets d’en Bas per provar-la. Per a molts, val la pena fer quilòmetres només per aquest dolç. La Coca de forner, amb pinyons, xocolata o altres ingredients, és més que un producte del forn Bataller. Representa la vida i la passió que li dediquen, per això cada mos que en mengem és un tast de la seva història.

  • Dolços típics de la Garrotxa. Magdalenes de cal Tusset
  • Dolços típics de la Garrotxa. Magdalenes de cal Tusset
  • Dolços típics de la Garrotxa. Magdalenes de cal Tusset
  • Dolços típics de la Garrotxa. Magdalenes de cal Tusset

Les magdalenes de Cal Tuset són un producte, gairebé, emblemàtic de la Garrotxa. Aquestes magdalenes, que destaquen per la seva grandària i forma única de quatre puntes, són famoses a més per les seves diferents varietats que inclouen farciments com la xocolata, la poma o múltiples melmelades. Les magdalenes són tan delicioses que han rebut reconeixement en l’àmbit nacional i internacional, i ara es poden trobar ja en diversos establiments de Catalunya!

Des de 1989 que la família Tuset elabora aquest dolç artesanalment i els trobareu a la fleca Ca la Coloma de Castellfollit de la Roca!

Dolços típics de la Garrotxa. Coca de Llardons

La coca de llardons és una identitat en si mateixa de la ciutat d’Olot i un dels dolços més tradicionals de la Garrotxa. És el producte més reconegut de Can Carbasseres, qui en van recuperar aquesta recepta que forma part de la tradició i la cultura garrotxina de la matança del porc. La característica principal de la coca de llardons de Can Carbasseres és que a partir de la seva massa flequera hi barregen els llardons trinxats i els altres ingredients, coent-la al forn de llenya que li donen un gust i peculiars que la fan única i irrepetible! Sense dubte, és un dels sabors més autèntics de la Garrotxa.

Dolços típics de la Garrotxa. Xurreria Jofre

La Xurreria Jofre és una parada obligada per als amants dels xurros. Quan passes pel seu davant, al Parc Vell d’Olot, l’olor dels xurros fregits inunda l’aire i fa que la gana s’apoderi de tu. A més dels clàssics xurros i porres, a la xurreria Jofre també hi trobareu els xurros recoberts de les seves irresistibles xocolates, a més d’uns bunyols de vent deliciosos!

Dolços típics de la Garrotxa. Tortell d'Olot

El Tortell d’Olot és un dolç típic de la Garrotxa que es remunta al temps en què les fleques elaboraven aquest dolç per celebrar el dia del Ram.

A base de farina, ou, sucre, aigua…. i matafaluga a Can Carbasseres mantenen la tradició i l’essència d’aquest dolç des de fa més de 30 anys, trenant-los, com sempre, de manera artesanal. El seu sabor i textura transporten a temps passats i fan experimentar el veritable gust de la Garrotxa. Sense dubte, el tortell d’Olot és un dels dolços més representatius de la cultura gastronòmica de la comarca dels volcans.

Plens de sabor i tradició cada un d’aquests dolços són un autèntic regal per al paladar. Des de les coques de forner fins als xurros de la Xurreria Jofre, cada dolç té la seva pròpia personalitat i el seu propi secret que en fa un producte únic i especial.

Els productors que els elaboren treballen amb passió i dedicació per oferir, a través del seu producte, una experiència gastronòmica única i inoblidable, per fer gaudir amb delit del veritable plaer de cada dolç, que n’és el resultat de la feina ben feta, i a la Garrotxa, ho sabem fer com ningú!

;-)

Data publicació: 11 d'abril de 2023Categories: Blog