Carxofes a la brasa

INGREDIENTS

Per a 4 persones

  • 16 carxofes
  • 40 g de pinyons
  • 30 g d’ametlles
  • 30 g d’avellanes
  • Un manat de julivert
  • 5 grans d’alls
  • 1,5 l d’Oli d’oliva verge extra
  • 20 cl d’oli d’oliva suau

ELABORACIÓ

  1. Posem a escalfar a temperatura baixa una cassoleta amb força oli. Quan ja estigui calent, hi submergim les carxofes pelades i sense el cor. Les mantenim ben submergides servint-nos d’una escumadora. Si no ens hi caben totes d’un cop, ho fem en dues vegades.
  2. Al cap de 6 minuts aproximadament dependrà de la mida de les carxofes, comprovem si s’han estovat. Si és així, les traiem del foc i les posem en un colador perquè s’escorrin de l’oli sobrer.
  3. Tallem les carxofes per la meitat i les col·loquem a la brasa a foc mig fort. Les coem 2 minuts per cada banda.
  4. Per fer la salsa de la picada, enrossim la fruita seca amb oli d’oliva suau i escaldem els alls pelats, sense la part del centre. Blanquegem el julivert, hi afegim els altres ingredients i ho triturem tot.
  5. Posem les carxofes al plat i, a sobre, hi tirem una salsa feta amb una picada de fruita seca i unes escates de sal.

SI NO ET VOLS PASSAR EL DIA A LA CUINA…

Aquesta recepta és molt senzilla, però el confitat allarga una mica més l’elaboració d’aquest plat. Podeu preparar les carxofes el dia abans, així només haureu de fer un tomba i tomba a la brasa quan les vulgueu servir. La salsa també la podeu preparar amb antelació. La podeu guardar a la nevera durant una setmana. Passat aquest temps, la salsa perdrà el gust i el color que la caracteritzen.

UNA RECEPTA DE

Pau Garcia i Parajuà del llibre “La Cuina de la Carxofa”

Restaurant Cafè Europa Olot

Data publicació: 15 de novembre de 2021Categories: ReceptesTags: ,