Carxofes a la brasa
INGREDIENTS
Per a 4 persones
- 16 carxofes
- 40 g de pinyons
- 30 g d’ametlles
- 30 g d’avellanes
- Un manat de julivert
- 5 grans d’alls
- 1,5 l d’Oli d’oliva verge extra
- 20 cl d’oli d’oliva suau
ELABORACIÓ
- Posem a escalfar a temperatura baixa una cassoleta amb força oli. Quan ja estigui calent, hi submergim les carxofes pelades i sense el cor. Les mantenim ben submergides servint-nos d’una escumadora. Si no ens hi caben totes d’un cop, ho fem en dues vegades.
- Al cap de 6 minuts aproximadament dependrà de la mida de les carxofes, comprovem si s’han estovat. Si és així, les traiem del foc i les posem en un colador perquè s’escorrin de l’oli sobrer.
- Tallem les carxofes per la meitat i les col·loquem a la brasa a foc mig fort. Les coem 2 minuts per cada banda.
- Per fer la salsa de la picada, enrossim la fruita seca amb oli d’oliva suau i escaldem els alls pelats, sense la part del centre. Blanquegem el julivert, hi afegim els altres ingredients i ho triturem tot.
- Posem les carxofes al plat i, a sobre, hi tirem una salsa feta amb una picada de fruita seca i unes escates de sal.
SI NO ET VOLS PASSAR EL DIA A LA CUINA…
Aquesta recepta és molt senzilla, però el confitat allarga una mica més l’elaboració d’aquest plat. Podeu preparar les carxofes el dia abans, així només haureu de fer un tomba i tomba a la brasa quan les vulgueu servir. La salsa també la podeu preparar amb antelació. La podeu guardar a la nevera durant una setmana. Passat aquest temps, la salsa perdrà el gust i el color que la caracteritzen.