Recepta especial: melmelada de calçots

Ingredients:

  • Calçots
  • sucre
  • una llimona
  • pots de vidre
Des d’Ecomtu ens comparteixen una recepta per fer melmelada de calçots. Recomanen utilitzar calçots de mida petita.

Passos a seguir són:

  1. Netejar bé els calçots, tallar-los a rodelles, pesar-los i deixar-los reposar tota la nit amb la meitat del seu pes en sucre (també es pot utilitzar panela).
  2. L’endemà, posar-los a coure en una cassola amb el sucre i el suc d’una llimona.
  3. Remenar sovint i anar traient l’escuma.
  4. Quan estiguin tous, triturar-los amb la batedora.
  5. Omplir pots de vidre (prèviament esterilitzats), tapar-los bé i deixar-los refredar cap per avall perquè facin el buit.

Suggeriments per acompanyar aquest Delit de melmelada:

  • Tallar remolatxes a rodelles, cuinar-les a la planxa amb una mica de sal, pebre i oli d’oliva i, a sobre, afegir unes làmines de formatge de cabra, una cullerada de melmelada de calçot i un polsim de sèsam torrat.
  • Lliga molt bé amb amanida
  • Acompanyant una crep amb formatge d’ovella
  • Repartint-la per sobre d’una graellada de verdures i també com a acompanyant de la carn de porc

I també pots imaginar opcions i compartir-les amb nosaltres per les XXSS!

Els productes d’Ecomtu els pots trobar al mercat setmanal d’Olot els dilluns i també a través del servei de cistelles ecològiques a domicili.

A Ecomtu també pots anar-hi a fer tastets acompanyats de visita guiada o no. Consisteixen en la degustació de productes propis juntament amb complements ecològics (pa, formatge), tot en un espai privilegiat, visita’ls aquí.

TOTES LES RECEPTES DE LA GARROTXA →

UNA RECEPTA ORIGINAL DE

Ecomtu

Data publicació: 7 de març de 2025Categories: ReceptesTags: ,