Recepta especial: melmelada de calçots
Ingredients:
- Calçots
- sucre
- una llimona
- pots de vidre
Des d’Ecomtu ens comparteixen una recepta per fer melmelada de calçots. Recomanen utilitzar calçots de mida petita.
Passos a seguir són:
- Netejar bé els calçots, tallar-los a rodelles, pesar-los i deixar-los reposar tota la nit amb la meitat del seu pes en sucre (també es pot utilitzar panela).
- L’endemà, posar-los a coure en una cassola amb el sucre i el suc d’una llimona.
- Remenar sovint i anar traient l’escuma.
- Quan estiguin tous, triturar-los amb la batedora.
- Omplir pots de vidre (prèviament esterilitzats), tapar-los bé i deixar-los refredar cap per avall perquè facin el buit.
Suggeriments per acompanyar aquest Delit de melmelada:
- Tallar remolatxes a rodelles, cuinar-les a la planxa amb una mica de sal, pebre i oli d’oliva i, a sobre, afegir unes làmines de formatge de cabra, una cullerada de melmelada de calçot i un polsim de sèsam torrat.
- Lliga molt bé amb amanida
- Acompanyant una crep amb formatge d’ovella
- Repartint-la per sobre d’una graellada de verdures i també com a acompanyant de la carn de porc
I també pots imaginar opcions i compartir-les amb nosaltres per les XXSS!
Els productes d’Ecomtu els pots trobar al mercat setmanal d’Olot els dilluns i també a través del servei de cistelles ecològiques a domicili.
A Ecomtu també pots anar-hi a fer tastets acompanyats de visita guiada o no. Consisteixen en la degustació de productes propis juntament amb complements ecològics (pa, formatge), tot en un espai privilegiat, visita’ls aquí.