Secret de porc ibèric amb girgoles i alls tendres
Ingredients per a 4 persones
- 1 kg de secret de porc ibèric
- 400 g de gírgoles
- 4 alls tendres
Preparació
- En primer lloc, renteu i talleu les gírgoles i els alls i saltageu-ho tot junt.
- Marqueu el secret sencer a la brasa.
- Una vegada marcat el talleu.
- Per emplatar, poseu un llit de gírgoles i els alls. A sobre poseu el secret i amaneix-lo amb escates de sal al gust.
Vols conèixer més receptes per fer amb porc? Consulta els altres plats que es van cuinar:
- papada de porc amb puré de patata i bolets
- llata de porc guisada amb naps
- carpaccio de peus de porc
Recepta al bloc de Delit en col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa dins el marc del Porcus Refinatus i l’Aula Tast del Mercat d’Olot.
Bon profit i amb Delit!
Coneixes el Porcus Refinatus?
L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa va organitzar aquesta campanya busca destacar la riquesa gastronòmica del porc, un dels productes més representatius de la gastronomia de la Garrotxa. L’objectiu era posar en valor la seva versatilitat a la cuina, i també reconèixer la feina dels productors locals, que amb esforç i dedicació garanteixen una carn de qualitat, criada amb criteris de proximitat.
En sinergia amb l’Aula Tast del mercat d’Olot es va realitzar un taller que va conduir en Marc i en Dani Demonjó del Restaurant Les Pedretes d’Olot i amb la participació de la Carnisseria Jordi Vilarrassa i Porcs Casolans Corominas, tots experts en el tractament i cuina de la carn de porc .
Si tens ganes de descobrir les receptes i consells que van compartir en el taller, aquesta és una de les receptes que es van fer!