Gaspatxo: el plaer de l’estiu en un plat

L’estiu és la temporada perfecta per cuinar i menjar plats frescos i lleugers que ens ajudin a combatre la calor.

I què millor que el gaspatxo per un àpat d’estiu?

El gaspatxo és refrescant, saludable i ple de sabors mediterranis! La recepta que us proposem està feta amb productes d’horta de temporada amb un sabor autèntic i intens. Per molts, la senzillesa en la seva elaboració i la seva intensitat al paladar són un autèntic plaer gastronòmic!

Ah, i un truc per gaudir-ne sempre és preparar-ne una bona quantitat i guardar-lo a la nevera, ja que el gaspatxo pot conservar-se fins a 2-3 dies sense perdre el seu sabor. D’aquesta manera, sempre tindràs una opció saludable i deliciosa a punt per prendre a qualsevol hora del dia!

Ingredients

  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 1 ceba mitjana
  • 1 cogombre petit
  • 1 pebrot verd
  • 1 gra d’all
  • 2 cullerades de vinagre
  • un bon raig d’oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre al gust

Preparació del gaspatxo

  • En primer lloc, netegeu i talleu els tomàquets a trossos. Reserveu-ne uns quants per a la guarnició.
  • Peleu i piqueu la ceba, el cogombre i el pebrot verd.
  • En un robot de cuina o amb una batedora de mà, combineu els tomàquets, la ceba, el cogombre, el pebrot verd i els grans d’all. Tritureu fins a obtenir una textura suau i homogènia.
  • Afegiu el vinagre i l’oli d’oliva verge extra. Salpebreu al gust i torneu a triturar per incorporar-ho bé.
  • Deixeu refredar el gaspatxo a la nevera durant almenys 1 hora perquè els sabors es fusionin i estigui ben fresc.
  • Serviu el gaspatxo en gots o plats fondos. Decoreu amb els tomàquets reservats i, si ho desitgeu, afegiu-hi un raig d’oli d’oliva per damunt.
  • Acompanyeu el gaspatxo amb crostons de pa o trossets de verdura fresca per aportar una textura cruixent i més frescor.
DESCOBREIX ON POTS COMPRAR ELS INGREDIENTS!
Data publicació: 4 de juliol de 2023Categories: Receptes