Formatges i làctics
Formatges el pastor de Riudaura
Productes artesans a la Garrotxa
El Pastor de Riudaura és un productor de formatges artesans de la Garrotxa. Elabora formatges madurats, fets amb cura i utilitzant només la llet crua de les seves cabres, que muny a mà, i que pasturen cada dia pels volts de Riudaura.
Les principals varietats de formatges que ofereix són el formatge de Riudaura, de pela florida i dos mesos de maduració; l’Ahuntza, fumat amb fusta de faig, a l’estil del País Basc; el Vermell, recobert amb diversos tipus de pebres vermells de la Vera; el formatge Gran, una peça de 10-15 kg de molt llarga maduració i, finalment, el Tupí, un formatge suau fet amb sidra basca.
La seva producció és petita i estacional i, com ells mateixos diuen, això és garantia de producte artesà i de la feina feta amb cura. Trobareu aquests productes a les botigues i restaurants de la Garrotxa, però també a Girona i a Vic.
Articles del blog
6 formatges de la Garrotxa que hauries de tastar
Feu com l'Isabel de Mas la Coromina i oloreu, tasteu i degusteu els formatges de la Garrotxa. Us presentem els productors e la Garrotxa i obradors on s'elaboraden els formatges de forma artesanal i amb molt de delit.
El Fajol: el superaliment de la Garrotxa
El fajol és un superaliment que cal incloure a la nostra dieta. I si encara no ho heu fet, us convé seguir llegint per descobrir perquè! Estem segurs que quan acabeu de llegir, anireu a buscar gra de fajol per cuinar-lo a casa un dia d’aquests. Tan segurs com el fajol a Olot!
Experiències gastronòmiques per regalar
Us proposem 5 experiències gastronòmiques per regalar. Són totes elles idees de regals per a gourmets a qui els hi agradi cuinar i/o menjar bé.