El Consorci de Promoció Turística del Penedès visita la Garrotxa per conèixer el projecte Delit Gastronòmic

El Penedès visita la Garrotxa per conèixer el projecte Delit Gastronòmic

El passat dijous 25 de setembre de 2025, la Garrotxa va acollir una visita especial: una delegació del Consorci de Promoció Turística del Penedès format per 15 empreses del Penedès. Van viatjar fins al nostre territori per conèixer de primera mà el funcionament de Delit Gastronòmic, el projecte que connecta productors, restauració i comerç amb un objectiu comú: posar en valor el producte local i la gastronomia de proximitat.

Una jornada completa: del camp a la taula

La trobada va començar al Camp d’Atletisme dels Tussols, amb la benvinguda institucional a càrrec de la regidora Gemma Canalies, que va aportar una mirada estratègica sobre el futur del projecte des de DinàmiG.

Tot seguit, es va fer una presentació de l’evolució de Delit Gastronòmic, amb dades destacades que mostren el seu creixement i impacte:

  • Més de 360 establiments adherits
  • 36.000 visites anuals al web
  • 1.780 seguidors a Instagram

També es van exposar accions recents en fires com la Festa de Corpus d’Olot i l’Agrofest de la Vall d’en Bas, i es van avançar els objectius de futur per continuar enfortint la xarxa.

La veu dels productors

Un dels moments més rellevants de la jornada va ser l’espai anomenat “paraula de productors”, on La Marieta d’EcomTu i Cal Vigatà van compartir la seva experiència dins el projecte. Van posar en valor la col·laboració amb Delit i el suport rebut per part de DinàmiG i l’Ajuntament d’Olot per fomentar la producció i el consum local.

La conversa es va acompanyar amb una deliciosa coca artesana de La Fogaina.

Des d’Oh! Garrotxa, també es va posar en relleu el treball amb els productors a través del programa Fet al Parc i la participació en la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

Descobrint el Mercat d’Olot

La visita va continuar al Mercat d’Olot, on es van conèixer projectes de referència com:

  • Embotits Vilarrasa, que va presentar l’aplicació Garrotxa Approp, una eina per incentivar el consum local amb descomptes directes.
  • Peixos Miquel, que aposta pel producte fresc i de proximitat.
  • I el sistema de bústies refrigerades, que facilita la compra flexible d’aliments frescos al mercat.

Producte, territori i gastronomia

La jornada va continuar amb un tast de productes locals a Can Batet, amb formatges, melmelades i cerveses de la Garrotxa.

El dinar es va fer a La Moixina, on el xef va compartir la seva visió sobre la cuina volcànica i la importància de cuinar el producte local amb sensibilitat i respecte. Des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, es va remarcar la llarga trajectòria del territori en la defensa del producte i la cuina de qualitat.

La darrera parada va ser a Porcs Casolans Coromines, on en Fermí Coromines va explicar el model de producció circular, la vinculació amb el Parc Natural de l’Alta Garrotxa, el Mercat d’Olot i la seva implicació amb la CETS.

Un projecte amb futur i ambició territorial

La jornada va deixar una impressió molt positiva entre els tècnics i productors del Penedès, que van veure en Delit un model inspirador i replicable en altres territoris. L’enfocament transversal, la connexió entre agents i el compromís amb el producte local van ser alguns dels aspectes més valorats.

La trobada ha obert la porta a futures col·laboracions i intercanvis que ajudin a seguir enfortint el teixit productiu i turístic de Catalunya.

Seguim….#ambdelit!

  • visita
  • visita 3
  • visita 3
  • visita