Carpaccio de peus de porc
Ingredients per a 4 persones
- 4 peus partits
- Llorer
- Alls
- Oli
- Vinagre de vi
- Sal i pebre
- Mostassa en gra
- Pinyons torrats
- Cansalada fregida
Preparació
- En primer lloc, poseu els peus de porc amb aigua i sal per dessagnar-los.
- Poseu els peus de porc a bullir amb llorer, sal i dos alls, durant 2 hores i mitja aproximadament.
- Trèieu els peus de porc i deixeu refredar una mica.
- Tot seguit, treure els ossos i posar-los sobre paper film. Enrotllar els peus com si es volgués fer una botifarra i deixar-los refredar del tot.
- Prepareu la vinagreta amb oli, vinagre, sal, pebre i mostassa amb gra.
- Talleu els peus ben fins
- Per emplatar, poseu les làmines de peu de porc i al damunt la vinagreta, pinyons torrats i cansalada tallada petita.
Vols conèixer més receptes per fer amb porc? Consulta els altres plats que es van cuinar:
- papada de porc amb puré de patata i bolets
- llata de porc guisada amb naps
- secret de porc ibèric amb gírgoles i alls tendres
Recepta al bloc de Delit en col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa dins el marc del Porcus Refinatus i l’Aula Tast del Mercat d’Olot.
Bon profit i amb Delit!
Coneixes el Porcus Refinatus?
Aquesta recepta està dins del marc del Porcus Refinatus, una campanya organitzada per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa que busca destacar la riquesa gastronòmica del porc, un dels productes més representatius de la gastronomia de la Garrotxa. L’objectiu era posar en valor la seva versatilitat a la cuina, i també reconèixer la feina dels productors locals, que amb esforç i dedicació garanteixen una carn de qualitat, criada amb criteris de proximitat.
En sinergia amb l’Aula Tast del mercat d’Olot es va realitzar un taller que va conduir en Marc i en Dani Demonjó del Restaurant Les Pedretes d’Olot i amb la participació de la Carnisseria Jordi Vilarrassa i Porcs Casolans Corominas, tots experts en el tractament i cuina de la carn de porc. I és de la seva mà que aprenem a fer aquest deliciós plat ple de carisma garrotxí!
Si tens ganes de descobrir les receptes i consells que van compartir en el taller, aquesta és una de les receptes que es van fer!