Formació per a productors: aprèn a comunicar el valor del teu producte local

Comunica el valor dels teus productes: formació per a productors i restauradors locals a Olot

Què diferencia realment el teu producte? Aquesta pregunta ha estat el punt de partida d’una formació pràctica i transformadora adreçada als productors i restauradors de la Garrotxa. En el marc de la Setmana Bio i la Fira de Sant Lluc, s’ha celebrat la jornada “Comunica el valor dels teus productes”, un espai pensat per ajudar els professionals del sector a posar veu i relat al que produeixen.

Una jornada per posar en valor allò que ens fa únics

El passat 15 d’octubre, la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES) va acollir aquesta activitat formativa impulsada per Delit, en col·laboració amb Turisme Garrotxa, Oh!Turisme, La FES i dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT).

Amb 15 participants provinents de la Garrotxa i comarques veïnes, la sessió es va centrar en un repte clau per al sector agroalimentari de proximitat: com explicar millor el valor dels nostres productes.

Què s’hi va treballar?

Durant la jornada, els assistents van rebre eines i estratègies concretes per:

  • Millorar la comunicació del producte local
  • Construir un relat gastronòmic autèntic i emocional
  • Diferenciar-se dins el mercat a partir de la pròpia identitat
  • Apropar-se més i millor al consumidor

A través d’exemples inspiradors i exercicis pràctics, els participants van aprendre com aplicar aquest coneixement en el seu dia a dia, tant a xarxes socials com en altres punts de contacte amb el client.

Més que aliments, paisatge i identitat

El gran valor del producte local no és només el gust, sinó tot allò que representa. I això va ser precisament el que es va posar sobre la taula durant la sessió:

Com a petit productor o productora, no només ofereixes un aliment: també transmets el paisatge que cuides, la biodiversitat que mantens, el coneixement del territori i un ofici que forma part de la teva identitat.

Aquesta mirada més àmplia i conscient del que suposa produir en clau local és el que permet crear un vincle real amb el consumidor, que cada cop més busca aliments amb història i sentit.

Si vols consultar el el cartell de la jornada, fes clic aquí i si vols consultar el material que es va treballar aquell dia amb les ponents de Las Gourmets, fes clic aquí.

Seguim #ambdelit

  • las gourmets

Ponents:

Las Gourmets: Boutique Creative Studio

Aquesta mirada més àmplia i conscient del que suposa produir en clau local és el que permet crear un vincle real amb el consumidor, que cada cop més busca aliments amb història i sentit.

Si vols consultar el el cartell de la jornada, fes click aquí i si vols consultar el material que es va treballar aquell dia amb les ponents de Las Gourmets, fes click aquí.

Seguim #ambdelit

Data publicació: 16 de desembre de 2025Categories: Blog