Sandvitx 30 anys de Zig Zag Cafè

El Zig Zag Cafè és una cafeteria familiar d’Olot que el dia 1 de maig celebra 30 anys d’història!

Al llarg de l’any organitzaran diverses accions i la primera és una nova variant d’una antiga recepta.

La primera sorpresa són els croissants farcits d’una recepta familiar que ja es preparava a la Granja-Cafeteria Zig Zag l’any 1995 i que han recuperat en format més petit al Zig Zag Cafè.

Una de les sorpreses per celebrar el 30è aniversari és que ens comparteixen la recepta per tots els lectors de Delit!

Ingredients

  • Beixamel (mantega, farina de blat, llet, sal i nou moscada)
  • Pa de motlle
  • Pernil cuit
  • Formatge Edam
  • Xampinyons laminats
  • Formatges ratllats (Edam, chedar i tendre de vaca)
  • Formatge de tòfona

Preparació

  • Primer prepararem la beixamel: en una paella posarem una cullerada gran de mantega. Quan sigui fosa posarem la mateixa quantitat de farina i remenarem fins que quedi una pasta. Llavors anirem afegint una mica de llet, a poc a poc, sense deixar de remenar, fins que quedi una textura cremosa. Afegirem sal i un polsim de nou moscada al gust i ho deixarem reposar.
  • Saltejarem els xampinyons laminats i els reservarem.
  • En un parell de llesques de pa de motlle hi fregarem una miqueta de mantega pels dos costats i començarem a muntar el sandvitx. Sobre la llesca de baix, cobrirem amb formatge Edam, llavors una capa de pernil cuit, els xampinyons saltejats i un parell de llesques més de formatge Edam. Taparem el sandvitx amb l’altra llesca de pa de motlle, la cobrirem amb la beixamel i després amb els formatges ratllats. Posarem al damunt una rodanxa petita de formatge de tòfona i el farem gratinar sobre les graelles d’una salamandra o forn, fins que el formatge es fongui.

I ja estarà llest per celebrar els 30 Anys de Zig Zag amb Delit!

Us convidem a fer-la i també a passar per la cafeteria a celebrar l’aniversari tot tastant els seus deliciosos productes.

Bon profit!

DESCOBREIX ON POTS COMPRAR ELS INGREDIENTS!
Data publicació: 30 d'abril de 2025Categories: Receptes