Llata de porc guisada amb naps

Ingredients per a 8 persones:

  • 5 peces de llata de porc
  • 3 cebes de Figueres ratllades
  • 5 tomàquets bombeta ratllats
  • 250 cl de vi daurat i vi ranci
  • 3 alls
  • 2 fulles de llorer
  • 1 Kg de naps

Preparació

  • En una cassola rossejar les llates de porc.
  • Afegir la ceba i una vegada està daurada afegir el vi, el llorer, la tomata ratllada i salpebrar.
  • Deixar coure durant una hora.
  • A banda, pelar, tallar i fregir els naps. Quan estiguin cuits, afegir-los a la cassola i ho deixar coure mitja hora més.
  • Separar la salsa del guisat i passar-la per la batedora perquè quedi una textura suau.
  • Muntar el plat posant: les rodanxes de llata, els naps i la salsa.

Vols conèixer més receptes per fer amb porc? Consulta els altres plats que es van cuinar:

  • papada de porc amb puré de patata i bolets
  • carpaccio de peus de porc
  • secret de porc ibèric amb girgoles i alls tendres

Recepta al bloc de Delit en col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa dins el marc del Porcus Refinatus i l’Aula Tast del Mercat d’Olot.

Bon profit  i  #ambdelit

Coneixes el Porcus Refinatus?

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa va organitzar aquesta campanya busca destacar la riquesa gastronòmica del porc, un dels productes més representatius de la gastronomia de la Garrotxa.  L’objectiu era posar en valor la seva versatilitat a la cuina, i també reconèixer la feina dels productors locals, que amb esforç i dedicació garanteixen una carn de qualitat, criada amb criteris de proximitat.

En sinergia amb l’Aula Tast del mercat d’Olot es va realitzar un taller que va conduir en Marc i en Dani Demonjó del Restaurant Les Pedretes d’Olot i amb la participació de la Carnisseria Jordi Vilarrassa i Porcs Casolans Corominas, tots experts en el tractament i cuina de la carn de porc .

Si tens ganes de descobrir les receptes i consells que van compartir en el taller, aquesta és una de les receptes que es van fer!

DESCOBREIX ON POTS COMPRAR ELS INGREDIENTS!
Data publicació: 30 d'abril de 2025Categories: Receptes