La recepta de les patates d’Olot, pas a pas
INGREDIENTS
- Carn de vedella de primera qualitat
- Patates de la varietat del Kennebec
- Caldo ben bo
La recepta de les patates de la Deu, conegudes arreu com a les patates d’Olot, és una de les receptes més típiques de la Garrotxa. Us animem a provar de fer-les a casa. Tingueu present que l’èxit està més que assegurat!
PREPARACIÓ
PEL FARCIT
- Tallar la carn a daus i daurar-la.
- Afegir la ceba, un raig de conyac i raig altre de vi.
- Quan l’alcohol s’hagi evaporat, ratllar-hi el tomàquet.
- 10 min després afegir-hi el caldo.
- Quan hagi reduït, retirar del foc i triturar.
- Deixar-lo reposar a la nevera durant tot un dia.
PER LES PATATES
- Tallar les patates amb una mandolina.
- Fregir les làmines de patata individualment fins que agafin color, sense que arribin a estar daurades, i retirar del foc.
- Agafar el farcit, posar-lo entre dues patates semi-fregides i moldejar fins donar-li la forma.
- Aixefar la vora amb els dit i segellar amb ou.
- Acabar de cuinar-les amb un toc de fregidora i servir.
Recepta patates d’Olot pas a pas
Via “El Comidista”